De specialist in tijdelijke camerabewaking TowerEye uit Gierle verdubbelt zijn verhuurvloot van cameramasten. Hoeveel extra masten worden ingekocht, wil het bedrijf om vertrouwelijke redenen niet neergeschreven zien, maar het zijn er een zeer behoorlijk aantal. “De reden is omdat we de aanvragen amper kunnen bijhouden”, zegt business manager Stijn Van Dingenen.

De tijdelijke cameramasten van TowerEye worden voor verschillende doeleinden gebruikt, maar de vraag komt nu vooral vanuit de bouwsector. “We zijn op een punt gekomen dat veel bedrijven het kennen en de voordelen beginnen in te zien”, weet Stijn Van Dingenen. “Van op afstand kan het overzicht worden behouden. Uiteraard is er de veiligheid. Gebeurt er iets, dan kunnen de beelden nadien altijd opnieuw worden bekeken. Tegelijk bespaar je op verlichting, want de cameramasten zijn uitgerust met verlichting.” Bij TowerEye weten ze ook dat tijdelijk bewaking steeds meer mee in het budget voor een werf wordt opgenomen.

Tevreden klant
Het bedrijf heeft klanten in heel België. De gemiddelde verhuurduur bedraagt 1 jaar. Ook in de Kempen zijn er heel wat ondernemingen die een beroep doen. Bouwbedrijf Van Rooy-FBT uit Ravels, gespecialiseerd in funderings- en beschoeiingstechnieken, is er daar 1 van. “We hebben in totaal al geïnvesteerd in 8 verplaatsbare TowerEye-masten voor onze werven”, zegt zaakvoerder Carl Van Rooy. “Zo kunnen ik en onze werfleiders te allen tijde de werven van op afstand opvolgen. Dit bespaart heel wat uren in de wagen. Alleen om deze reden is het een serieuze return on investment. De camerabeelden kunnen worden ingezoomd. Zo kunnen diverse zaken telefonisch met medewerkers en/of klanten worden besproken, wat de communicatie bevordert. Ten slotte zijn de cameramasten een afschrikmiddel tegen diefstal, vandalisme of andere ongeregeldheden.”