towereyeDe specialist in mobiele camerabewaking en tijdelijke netwerken TowerEye uit Gierle mag een belangrijke klant toevoegen aan zijn referentielijst. De voorbije 5 dagen waren medewerkers actief op het wereldkampioenschap voor jonge paarden bij Zangersheide in Lanaken. “Het was de kroon op het werk van een zeer druk zomerseizoen”, zegt business manager Stijn Van Dingenen.

Het jaarlijkse evenement brengt 60.000 bezoekers uit de hele wereld naar Lanaken voor het wereldkampioenschap jonge paarden en het Belgisch kampioenschap jumping voor seniors, naast een reeks nevenactiviteiten. Zo’n 1.000 paarden kwamen er in de arena. “We zorgden voor wifi voor de standhouders en de bezoekers, stelden datalijnen ter beschikking voor de livestream, creëerden een beveiligd netwerk voor het cashless systeem”, somt Stijn Van Dingenen op, die ook de dagelijkse leiding over het bedrijf heeft. “De hele periode waren we daar met 3 of 4 mensen ter plaatse.”

Tomorrowland
TowerEye is al jarenlang partner van het muziekfestival Tomorrowland en deze referentie opent veel deuren. “Hiermee tonen we aan dat we kwalitatief werk afleveren”, aldus nog de business manager. “Dit, samen met onze contacten in de paardenwereld, zorgden ervoor dat de mensen van Stoeterij Zangersheide bij ons terechtkwamen.” Met de organisatoren van het evenement, dat een groot aanzien geniet in de paardenwereld, werd een overeenkomst gesloten voor nog eens 3 jaar. “We zijn ook in gesprek met de organisatie van Jumping Mechelen, een ander groot evenement in de paardensport”, vult Van Dingenen nog aan.

“We hebben een zeer drukke zomer achter de rug die helemaal vol was gepland. Met het korter worden van de dagen kunnen we ons vanaf nu volledig focussen op de werfbewakingen.”