Tormans Groep heeft 240 vacatures

De 10 recruters van de Tormans Groep uit Geel zijn hardnekkig op zoek naar 240 veelal technische profielen. Het gaat vooral om ingenieurs en mensen met enige technische ervaring die de uitstaande vacatures van het bedrijf kunnen invullen. De Tormans Groep is gespecialiseerd in de detachering van personeel.

“Het is vandaag echt niet makkelijk om geschikt personeel te vinden”, zegt zaakvoerder Eddy Laeremans . “Wij zoeken mensen voor zowel de chemie, de farmacie, de metaalsector, de bouw als de nucleaire industrie. Als detacheringsbedrijf zetten wij de mensen op tijdelijke basis af en vullen op die manier de noden van ondernemingen aan.”

Een detacheringsbedrijf verschilt in die mate van een interimkantoor dat de Tormans Groep zich niet bezig houdt met tijdelijke vacatures van minder dan zes maanden. “Wij gaan voor langere termijnen. Weet je, sommige mensen van ons zijn zelfs al 10 jaar bij onze klanten gedetacheerd.” Uiteraard verliest de Tormans Groep op die manier wel geregeld valabele mensen “maar this is all in the game.”

De Tormans Groep heeft ook kantoren in Vilvoorde en Melle. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 15 miljoen euro. “Wij gaan elk jaar voor een groei van 30%. Wij viseren daarom voor dit jaar de 19 miljoen euro, maar het wordt moeilijk.”

Ondertussen tekende onlangs de 100ste nieuwe starter zijn contract.