Restaurant en feestzaal Torenhof in Tongerlo, pal tegenover de abdij, heeft nieuwe eigenaars. Mario Vos uit Hulshout en Inventus Group namen over van Johan Ariën en Els Bastianen, die de zaak 22 jaar runden. Het koppel blijft actief maar gaat het rustiger aan doen.

Mario Vos komt uit de horecasector maar niet in de zaal of de keuken. “Ik wekte voor een horecagroep en deed er de bestellingen, volgde de betalingen op, was bezig met het financiële”, vertelt hij. Die groep heet Inventus Group en is vooral actief in het Antwerpse met zaken als IKON, Café Exter (Deurne), La Suite en D’Offis (Antwerpen-Zuid). Vos investeerde zelf in de overname, zo ook de groep. Door efficiënter te werken en gezamenlijk bestellingen te plaatsen willen ze de uitdagingen van een horecazaak anno 2017 aangaan.

Interieur vernieuwd
De nieuwe eigenaars veranderden het interieur van de bistro met de bedoeling om die een andere stijl te geven. “Er komen hier en daar nog wel wat vernieuwingen maar verder gaan we zo goed mogelijk verder met zoals het was. Het eten en de menu’s blijven zoals ze waren. Wanneer iets goed is, moet je dat niet veranderen. De feestzaal loopt ook gewoon verder en is nog altijd populair voor huwelijken.”

Johan Ariën blijft mee in de zaak actief, onder meer in de bistro, en hij blijft ook het ijs maken voor het ijscafé. Verder kondigt hij aan meer tijd te zullen inbouwen voor het gezinsleven.