Tops Foods werkt aan vernieuwend ontbijt

tops-foodsKant-en-klaarmaaltijdenproducent Tops Foods uit Olen werkt met een aantal partners aan een vers en industrieel bereid, vernieuwend ontbijt voor personen met slikproblemen. Dat krijgt de naam ‘Topshake-ontbijt’ en wordt vanaf volgende maand verder getest.

Vooronderzoek toont aan dat een evenwichtige samenstelling en de specifieke stroperigheid van de Topshake resulteert in een verhoogde voedselopname, wat de levenskwaliteit van de patiënten aanzienlijk verhoogt. Nieuwe testen moeten nagaan hoe Topshake scoort bij personen met vergevorderde dementie. Top Foods werkt hiervoor samen met onderzoeksgroep Lab4Food (KU Leuven) en expertisecentrum Mobilab (Thomas More). Vanaf januari 2015 faciliteert LiCalab uit Turnhout de validatietesten met bewoners van woon-zorgcentra onder wetenschappelijke leiding van  Lieven De Maesschalck (Mobilab).

Nieuw marktsegment
Top Foods focust op het ontwikkelen en produceren van kant-en-klare maaltijden en doet dit via een wereldwijd gepatenteerde microgolftechnologie. Vandaag levert Tops Foods hoofdzakelijk kant-en-klare maaltijden onder de huismerken van Europese supermarktketens. Door de samenwerking met LiCalab en de financiële steun van IWT opent dit project de deuren naar een heel nieuw marktsegment: de zorg- en gezondheidssector.

Dit project kadert in een plan van de Vlaamse overheid onder de vleugels van iMinds dat naar vernieuwende oplossingen voor de Vlaamse ouderenzorg zoekt. Aanleiding is de bevolking die aan een hoog tempo vergrijst en de stijgende vraag naar zorg.