Tops Foods sluit aan bij Thaise Charoen Pokphand Foods

tops-foods-nv-logoTops Foods, de producent van kant-en-klaargerechten in Olen, sluit aan bij de belangrijke Aziatische groep CP Foods die noteert op de beurs van Thailand. In dat kader neemt CP Foods een belang van 80 procent in het Olense bedrijf. De overige 20 procent blijft gecontroleerd door de familie Tops. Oprichter Rudy Tops blijft afgevaardigd bestuurder van de onderneming.

Tops Foods ontwikkelde sinds haar ontstaan een microgolftechnologie die uniek is in de wereld, waarmee zowel koelverse als ambiance kant-en-klaargerechten worden vervaardigd. Deze technologie zorgt voor een zeer hoge productkwaliteit en een langere houdbaarheid. CP Foods overweegt om deze unieke technologie van Tops Foods ook toe te passen in nieuwe fabrieken in Azië. Tops Foods zal verder uitgebouwd worden tot expertisecentrum voor de groep.

Tops Foods is vandaag leverancier van diverse Europese retailers, voornamelijk in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië, vaak onder private label. Door het samengaan met het Thaise CP Foods krijgt het bedrijf toegang tot het internationale commerciële netwerk van CP Foods, het merk en authentieke Aziatische recepturen. Dit moet leiden tot een belangrijke groei in de toekomst.