Tooloxx zorgt voor exclusiviteit in gereedschapshandel

tooloxxIn augustus vorig jaar werd door Roel Kerkhof en Toon Hannes het bedrijf Tooloxx opgestart. Sinds 1 juni is met Bert De Clerck een derde vennoot toegetreden. Het jonge bedrijf richt zich op de exclusieve import en distributie van handgereedschap en accessoires voor elektrische gereedschappen, voornamelijk afkomstig van Duitse leveranciers. “De producten zijn vooral bedoeld voor professioneel gebruik”, vertelt Bert De Clerck. “Onze klanten zijn dan ook in de eerste plaats ijzerwarenhandels. Voorlopig zijn we enkel in België actief.” De drie vennoten hebben allemaal hun sporen verdiend in de gereedschapsbranche.

Sinds kort is het bedrijf gevestigd in het Technologiehuis in Mol. “Wij hadden geen kantoor en waren steeds onderweg: mensen die ons wilden contacteren, botsten vaak op de voicemail”, vertelt Toon Hannes. “Zo’n gemeenschappelijke onthaal- en telefoondienst is dus echt wel perfect voor ons. Daarnaast zochten we een vaste locatie met een vergaderruimte en een plaats waar we leveranciers op gepaste wijze kunnen ontvangen. Dat vonden we allemaal in het Technologiehuis in Mol. Bovendien is het een mooi gebouw met een moderne infrastructuur, gelegen in een groene en inspirerende omgeving.”

Vandaag zijn binnen Tooloxx drie vennoten actief. Op middellange termijn wordt nog een vierde vennoot voorzien. Het team wil een gezonde groei realiseren, zowel qua omzet, merkenportefeuille als personeel.