Tom Vanherck (ToMIK Consultancy – Dessel) en Mike Melis (Melis Events – Dessel) nemen Turnhout Culinair over, het jaarlijkse foodfestival op de Grote Markt begin augustus. Mike Melis is de nieuwe voorzitter van de organiserende vzw Food Events. Mario Minelli en Ann de Beuckelaer, die in 2013 met het event van start gingen, zetten een stap terug.  

“Met Tom Vanherck, Mike Melis en hun partners brengen we topmensen uit de horeca aan boord van Turnhout Culinair”, licht Mario Minelli toe. “Ze zullen de dagelijkse leiding nemen en dat geeft mij de kans om me meer toe te leggen op mijn professionele activiteiten.”

Nieuwe concepten
Met 15.000 bezoekers was Turnhout Culinair vorig jaar een absoluut topevent. Een 20-tal chefs van lokale horecazaken en traiteurs creëerde minigerechten en die konden volop worden geproefd. De nieuwe kapitein wil vooral inzetten op innovatie en streekproducten. “Iedereen weet dat de sector het moeilijk heeft. Een evenement zoals Turnhout Culinair is de uitgelezen locatie om iedereen te laten proeven van nieuwe concepten”, aldus Mike Melis.

Lokale verbondenheid blijft belangrijk, maar tegelijk wil Melis verandering brengen. “We willen graag de chefs van zaken rond de markt blijven uitnodigen, maar tegelijk vernieuwen. Het publiek vraagt jaarlijks vernieuwing. We mikken opnieuw op een 20-tal zaken. Het gerechtje van 4 euro blijft bestaan, maar we zullen de chefs vragen om daarvoor te werken met Kempense streekproducten. De toegang blijft gewoon gratis.”

Turnhout Culinair vindt dit jaar plaats op 3, 4 en 5 augustus.