Tom Van Dyck is Kempische Persoonlijkheid

Tom Van Dyck MIKTom Van Dyck (acteur en zaakvoerder van productiehuis Toespijs) is de winnaar van de JCI Award Kempische Persoonlijkheid 2013. Hij werd tijdens de allereerste editie op 20 juni 2013 verkozen uit 3 laureaten. De andere finalisten waren Sophie Vangheel (stichter en voorzitter VZW Cunina) en Flor Joosen (CEO Joosen – Luyckx (Belgische kaviaar) en Nationaal voorzitter Unizo).

Een  100-tal  aanwezigen woonden op 20 juni 2013 de finale van de 1e JCI Award Kempische Persoonlijkheid bij in de schitterende locatie van Den Eyck te Kasterlee. Met deze Award, georganiseerd door JCI Gheel-en-Thals,  wordt een Kempische Persoonlijkheid bekroond die de Kempen de voorbije jaren op maatschappelijk, economisch, cultureel en/of sociaal vlak op de kaart heeft gezet. Een vakkundige jury, samengesteld uit vertegenwoordigers uit economische, sociale, culturele en maatschappelijke hoek, koos uit een 30-tal genomineerden de drie laureaten. Uit deze drie laureaten werd de winnaar gekozen via online stemming door de Kempische bevolking, door verdere selectie van de jury en door een laatste stemming door de aanwezigen op het slotevenement.

Uiteindelijk kozen zij voor Tom Van Dyck. De Kempische bevolking werd gecharmeerd door deze topacteur die niet nalaat om zijn heerlijk Kempisch accent te gebruiken in zijn vertoningen.

Tom Van Dyck , afkomstig uit Herentals, werd door zijn rollen in o.m. In De Gloria, Het Eiland, De Parelvissers, Matroesjka’s, De Ronde, Van Vlees en Bloed en Met Man en Macht één van Vlaanderens meest populaire acteurs. Hij was ook scenarist en regisseur van Van Vlees en Bloed en van Met Man en Macht. Ook in het theater wist hij succes te oogsten als regisseur en als acteur.  Met De Kempvader – zijn eigen productiehuis– produceerde hij twee eigen producties : Kaatje is verdronken en Kleine Tony.  Recentelijk richtte hij samen met zijn vrouw, de Nederlandse actrice Alice Reijs, een nieuw productiehuis op: Toespijs, om  ook zelf televisiewerk te gaan produceren.

De Award Kempische Persoonlijkheid is een organisatie van Junior Chamber International (JCI) vanuit zijn lokale afdeling Gheel-en-Thals. JCI is een vorming- en netwerkingsorganisatie voor jonge ondernemende mensen. Door trainingen te volgen, projecten ten behoeve van de gemeenschap op poten te zetten en een netwerk op te bouwen, ontplooien de leden zich op het vlak van leiderschap en ondernemerschap met het oog op het creëren van positieve verandering in hun eigen omgeving. JCI Vlaanderen heeft op dit moment een duizendtal actieve leden, verdeeld over 42 lokale afdelingen. Wereldwijd telt JCI ongeveer 200.000 leden in meer dan 100 verschillende landen.

Tijdens een gala-avond in Kasterlee heeft JCI Gheel-en-Thals, Junior Chamber International, creatieveling Tom Van Dyck verkozen tot Kempische Persoonlijkheid van het Jaar.

Meer over de nieuwe titel van Tom Van Dyck lees je maandag in Made in Kempen.