We spreken niet langer over Tokheim Solutions Belgium maar over TSG Belgium, waarbij TSG staat voor Technical Service Group. Met de naamswijziging benadrukt het vanuit Turnhout opererende bedrijf de focus op technische serviceverlening. Die gaat naast de petroleum- en carwashsector voortaan ook richting de bouw. In die zin werd recent Elektro-Therm uit Merksplas overgenomen.

“De reden voor het voeren van een nieuwe naam en logo heeft te maken met de ambities die wij hebben en onze focus op de verkoop en ondersteuning van technisch complexe oplossingen in de B2B-markt”, legt Mario Boere, managing director North Europe, uit. “We blijven partner op het gebied van service en installatie van Tokheim-apparatuur, maar daarnaast richten we ons ook op bijvoorbeeld de aankoop en het onderhoud van carwashinstallaties van Kärcher.”

TSG Belgium maakt deel uit van de internationale TSG-groep, die actief is in meer dan 30 landen en werk biedt aan meer dan 3000 mensen. Vanuit Turnhout zijn 160 mensen actief. De onderneming investeert er in een nieuwbouw die midden januari in gebruik wordt genomen.

Diversifiëren
Op dat moment verhuizen ook 17 mensen van Elektro-Therm uit Merksplas naar het nieuwe hoofdkantoor. Het bedrijf van Peter Verheyen werd onlangs overgenomen om de activiteiten te diversifiëren. “Elektro-Therm is actief in elektriciteit, verwarming en sanitair”, vertelt sales manager Bart Wouters van TSG Belgium. “Ze werken bijvoorbeeld voor de winkels van Aldi en zijn actief op de Turnova-site in Turnhout. Wij willen onze activiteiten uitbreiden buiten ‘petrol’. Daartoe sloten we al een partnership met Kärcher, maar we voegen nu ook ‘building’ toe. Zaakvoerder Peter Verheyen blijft deze afdeling aansturen en ook voor de klanten wijzigt er niets, met dezelfde aanspreekpunten. Wel werden we voor 100% eigenaar van deze firma.”