Tokheim Solutions, dat zich specialiseert in de uitrusting van benzinestations, bouwt op het industrieterrein Veedijk een nieuwe vestiging ter waarde van 7 miljoen euro. De bestaande vestiging aan de Everdongenlaan werd te klein. Tegelijk verhuizen 35 mensen van een afdeling in het Nederlandse Bladel naar Turnhout.

TSB is in België marktleider op het vlak van de uitrusting, het onderhoud en de automatisering van benzinestations. “We zijn sterk gegroeid en willen dat de komende periode blijven doen. Daarom investeren we in een grotere uitvalsbasis”, zegt sales manager Bart Wouters.

Het terrein aan de Treskesvijver is 8.700 m2 groot. Daarop komen nieuwe kantoren, een productieruimte en een magazijn. Het bedrijf wil tegen het einde van dit jaar verhuizen.

Bij TSB werken 130 mensen. De helft daarvan zijn servicetechnici die over heel het land actief zijn. Met de mensen van het logisitiek centrum in Bladel erbij gaat het om 165 werknemers die vanuit Turnhout zullen werken. Het bedrijf verwacht dat dat aantal op midellange termijn zal uitgroeien naar 180.

Partnership
Begin deze maand kondigden Tokheim en Kärcher een strategisch partnership aan waarbij Tokheim zal instaan voor de verkoop en distributie van de carwashinstallaties van Kärcher bij benzinestations in Europa en Afrika. De overeenkomst heeft betrekken op het volledige productfolio, gaande van carwashes voor auto’s en vrachtwagens tot selfservice systemen.