Kristof Steegmans van WeTravel2 uit Heist-op-den-Berg kreeg op de Toerisme Vlaanderen Awards de award voor Bijzonder engagement – Iedereen verdient vakantie. Tweejaarlijks reikt Toerisme Vlaanderen onderscheidingen uit aan verdienstelijke toeristische projecten en personen. De bekendmaking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in het bijzijn van meer dan 500 professionals uit de toeristische sector in Vlaanderen en Brussel. Hidrodoe uit Herentals mag zich voortaan Beste Familievriendelijk Toeristisch Product noemen.

Kristof Steegmans organiseert met WeTravel2 toegankelijke reizen in binnen- en buitenland. Dat hij zelf rolstoelgebruiker is, vormt daarbij geen enkele hinderpaal, wel integendeel. “Op anderhalf jaar tijd hebben we toegankelijk reizen toch wel op de kaart kunnen zetten”, zegt Kristof Steegmans. “Ik geef zelf ook veel voordrachten, omdat ik als rolstoelgebruiker zelf een rolmodel ben en op die manier kan sensibiliseren.” WeTravel2 liet in deze categorie Jordy Geuens van De Kleine Chef uit het Limburgse Halen en de provincie Oost-Vlaanderen met de Rap op Stap-kantoren achter zich.

Het waterdoecentrum van Pidpa Hidrodoe in Herentals ontvangt jaarlijks meer dan 45.000 bezoekers. “Deze titel is voor ons een mooie bekroning van het vele werk van de afgelopen jaren”, aldus Eddy Huyghe, voorzitter van Pidpa. “Pidpa maakt met Hidrodoe jong en oud wegwijs in de wondere wereld van water. En dat gebeurt op een creatieve en interactieve manier, wat Hidrodoe zo uniek maakt.”

Toerisme Vlaanderen kreeg meer dan 100 dossiers binnen voor 5 categorieën. De jury selecteerde 13 finalisten, waarvan er 5 een award in ontvangst mochten nemen. De belangrijkste award, de Gouden Vakantiemaker, ging naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. Biersommelier Sofie Vanrafelghem kreeg de award van Beste culinaire ambassadeur.