Het postrevalidatiecentrum van To Walk Again, dat momenteel wordt gebouwd op de 6de verdieping van het AZ Herentals en in september opent, krijgt de naam REVAlution. Die is vanmiddag bekendgemaakt in aanwezigheid van peter en meter Wout Van Aert en Sarah De Bie, samen met de oprichter van de vzw Marc Herremans. De ambitie is om in elke provincie een dergelijk centrum te openen.

REVAlution zal het bewegingsaanbod voor mensen met een fysieke beperking aanzienlijk verbreden. Er zijn in ons land gerenommeerde revalidatiecentra maar er is een tekort aan bewegingsaanbod en paramedische opvolging na een intensieve periode van herstel.

Concrete gesprekken
“Onze centra zullen die lacune deels opvullen’, zegt algemeen directeur van To Walk Again Kristel Gevaert. “Want het REVAlution Center in Herentals is nog maar het eerste in een hele reeks. We hebben de ambitie om op middellange termijn in elke provincie een REVAlution-filiaal te openen. In Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld lopen al concrete gesprekken.”

Goede naam belangrijk
Omdat To Walk Again een hele keten van centra wil uitbouwen, is een goede naam zeer belangrijk. Om een breed gedragen naam te vinden, schreef de organisatie een wedstrijd uit met stichter Marc Herremans als hoofd van de jury. “We gingen op zoek naar een naam die innovatief en dynamisch is, waaruit je kan afleiden dat we met hoogtechnologische toepassingen werken en hij moet ook bruikbaar zijn in een internationale context.”

Alek Fiszer uit Sint-Katelijne-Waver bedacht de winnende naam en zal een dag als eregast op een veldrit worden verwelkomd door de wereldkampioen.