To Walk Again, de organisatie rond Marc Herremans die momenteel een innovatief revalidatiecentrum bij AZ Herentals bouwt, presenteert op de Revabeurs in Gent in primeur een nieuwe rolstoel-ergometer. Die meet hoeveel kracht er op ieder wiel van de rolstoel wordt uitgeoefend en kan zowel dienen voor mensen die moeten revalideren als voor paralympische topsporters.

To Walk Again focust op het belang van sport en bewegen voor mensen met een fysieke handicap. sportevenementen. “Wij zijn ook een belangrijke partner op het vlak van hoogtechnologische revalidatie, daar waar het reguliere revalidatieaanbod eindigt”, vertelt Kris Goos van To Walk Again. “Daarbij zetten we bijzondere apparaten zoals de staprobot en de BioServo handschoen in.”

Kennismaken en testen
In het najaar opent To Walk Again een nieuw revalidatiecentrum in het AZ Herentals. “Daar zullen we ook de rolstoel-ergometer die verdeeld wordt door onze partner ProCare, aanbieden”, vervolgt Kris Goos. “ProCare bedient de Benelux en levert kwalitatieve meetapparatuur aan ziekenhuizen, universiteiten, fysiotherapeuten en revalidatiecentra. Op de Revabeurs in Gent kunnen bezoekers al kennismaken en zich laten testen.”

“Het doel van de ergometer is om de fitheid van de persoon in de rolstoel te verbeteren en de stoel zelf te optimaliseren om dit te kunnen realiseren. Sporters en rolstoelgebruikers moeten nauwkeurig op een zo realistisch mogelijke manier kunnen trainen. Door continu te testen en aanpassingen te doen in de trainingen, kunnen rolstoelgebruikers uiteindelijk beter presteren en hierdoor de kwaliteit van hun leven verbeteren.”

De Revabeurs vindt plaats van 20 t.e.m. 22 april in Flanders Expo.