Tim Meeus (MT Construct) start nieuw bedrijf in Spanje

Tim Meeus kreeg vorig jaar nog het HIB-label van Unizo uitgereikt.

Tim Meeus kreeg vorig jaar nog het HIB-label van Unizo uitgereikt.

Volgende maand verhuist Tim Meeus van interieurbouwer MT Construct uit Olen naar Spanje om er zijn nieuwe bedrijf MT Interior uit te bouwen. Dat is recent opgericht en hij heeft intussen al 2 Spaanse medewerkers in dienst. De regio waar MT Interior actief zal zijn, is net wat idyllischer dan de Kempen. Marbella wordt het nieuwe werkterrein.

“Ik ben een Spanje-liefhebber, al van kinds af”, bekent Tim Meeus. “Met MT Construct deden we al enkele projecten in Spanje. De vraag werd steeds groter, wat me deed besluiten om ginder iets gelijkaardigs uit de grond te stampen. In juni verhuizen we met het gezin.”

Groter plan
Onlangs maakte sectorgenoot Biwood uit Herentals bekend dat ze een samenwerking waren aangegaan met MT Construct. De activiteiten van MT Construct verhuisden naar Herentals. “Achter die beweging ging dus een groter plan schuil”, zegt Meeus nu. “Mijn werknemers werken nu voor Biwood.”

MT Interior zal in Spanje interieurinrichtingen uitvoeren in het hogere segment. Het sloot daarvoor een samenwerking met het aannemingsbedrijf Iddomus, dat geleid wordt door Belgen. “Zij hanteren dezelfde kwaliteitseisen als wij”, weet Tim Meeus. “Momenteel investeren veel Belgen in Spanje. Die verwachten meer kwaliteit dan wat de gemiddelde Spaanse aannemer aflevert.”

MT Interior beschikt al over een atelier in Malaga, waar de machines van MT Construct worden ondergebracht. Over enkele maanden opent er ook een showroom. “De bedoeling is om in Spanje een gelijkaardige zaak als hier uit te bouwen. Het was nu het moment om mijn droom te verwezenlijken”, aldus nog de 35-jarige ondernemer.