Tijdelijke ijspiste geopend in afwachting van nieuw schaatscomplex

schaatsbaan-turnhoutAfgelopen weekend is in Turnhout de nieuwe ijspiste geopend. De vorige ging eerder dit jaar dicht omdat die zwaar verlieslatend was en huisvest tegenwoordig een indoor speeltuin. 4 Turnhoutse schaatsverenigingen richtten een overkoepelende vzw op en vonden een tijdelijk onderdak in de vroegere gebouwen van het failliete Drukkerij Proost.

“Volgens ons businessplan moeten we rendabel kunnen zijn”, zegt Hans Van Accom, voorzitter van de vzw IJssportcentrum Turnhout. “Voor de productie van het ijs gingen we op zoek naar een meer energiezuinige manier en ook trokken we de uurtarieven voor de clubs op.”

Zoeken naar investeerders
De vzw heeft een contract om 2 jaar de gebouwen van het vroegere Drukkerij Proost te gebruiken, met een optie voor een 3de jaar. Intussen wordt werk gemaakt van een nieuw schaatscomplex. “We krijgen van de stad een stuk grond ter beschikking op de voormalige militaire basis Frac via een recht van opstal. Over een maand, wanneer alle kinderziektes weggewerkt zijn binnen onze tijdelijke infrastructuur, starten we opnieuw onze zoektocht naar investeerders. Een aantal bedrijven heeft al te kennen gegeven te willen participeren.” Een precies investeringsbedrag wil de voorzitter niet noemen “maar dat loopt toch in de miljoenen euro’s”.

De huidige piste blijft dit seizoen open tot en met 1 mei 2017 en heropent in september volgend jaar.