Tiental faillissementen uitgesproken deze week

De handelsrechtbank in Turnhout heeft eerder deze week een tiental faillissementen uitgesproken. Daarbij komen minstens  acht banen op de tocht staan. Zo waren bij de nv Planat, gevestigd aan de Laarstraat in Herentals nog 7 arbeiders en één bediende aan de slag. De onderneming plaatste natuursteen. De zoekvoerders beslisten zelf de boeken neer te leggen. Noël Devos, Geert Naulaerts en Katleen Corsus zijn de curatoren.

Nog in Herentals is de holding cv Onyx failliet op dagvaarding. De onderneming was gevestigd in een appartement aan de Gildelaan.  Op hetzelfde adres werden de cv Asteria, verzekeringen en schadetaxatie, en zaakvoerder Paul Van Hove eveneens op dagvaarding failliet verklaard. De curator in deze drie dossier is Kristof Benijts.

En aan Nieuwstraat in Herentals valt het doek over de cvoha Pizza Factory, een eetgelegenheid. De faling komt er na dagvaarding. Ook in deze zaak is Kristof Benijts de curator.

Aan de Bleukenlaan in Turnhout is de nv Alfa Aluminium failliet op dagvaarding. De onderneming verzorgde aluminiumschrijnwerkerij. Devos-Naulaerts en Corsus zijn de curatoren.

Op dagvaarding door schuldeisers is de cvoha IBC, Grote Steenweg in Geel failliet verklaard. Deze onderneming verzorgde algemene bouwwerken.  Advocaat Gert Vereyt is de curator.

De zaakvoerders van de bvba Peter Martens, een onderneming die vastgoedprojecten realiseerde, met vestigingsadres aan de Steenweg op Hoogstraten, hebben de boeken neergelegd. De handelsrechtbank sprak het faillissement uit. Katty Somers treedt op al curator.

De bvba Decosoft Invest, Achterstenhoek in Lille, verzorgde boekhoudkundige diensten en adviesverlening. De zaakvoerders beslisten onlangs om zelf de boeken neer te leggen.  De rechtbank stelde Ria Piedfort en Petra Willems aan als curatoren.

Het licht gaat uit in de schrijnwerkerij van Bart Van den Bergh aan de Lemmekensdries in Meerhout. De zaakvoerder gooide zelf de handdoek in de ring.  Silvy Sterckx is de curator in deze zaak.  (Marc Peeters)