Vastgoedpartners Thys Bouwprojecten uit Oevel en WDP hebben een joint-venture opgericht voor de bouw van een nieuwbouwmagazijn voor cosmeticagigant Estée Lauder in Oevel. Dat komt op de vroegere terreinen van het failliete Bosal in Oevel. Estée Lauder beschikt in de Westelse deelgemeente al over een productiehal en Europees distributiecentrum.

De nieuwbouw wordt 30.000 vierkante meter groot en biedt uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. De oplevering staat gepland voor het voorjaar 2018. Estée Lauder zal het pand dan huren via een langetermijn huurcontract van 15 jaar vast. WDP investeert  ongeveer 25 miljoen euro.

Afbraakwerkzaamheden
Thys Bouwprojecten is intussen gestart met de afbraak van de gebouwen op de voormalige Bosal-site en zal het distributiecentrum ontwikkelen, inclusief kantoorruimte.

Dirk Thys, gedelegeerd bestuurder van Thys Bouwprojecten: “Na een eerste ontwikkeling in 2006 zijn we verheugd opnieuw een gebouw op maat te kunnen ontwikkelen voor Estée Lauder, in nauwe samenwerking met vastgoedspecialist WDP.”

Nieuwe klant
”Dit project komt tot stand door de uitstekende samenwerking tussen WDP en de lokaal sterk verankerde bouwgroep Thys Bouwprojecten”, vult Joost Uwents, CEO van WDP, aan. “We zijn bovendien verheugd met de toevoeging van het gerenommeerde Estée Lauder als nieuwe klant aan onze vastgoedportefeuille.”

Thys Bouwprojecten is een algemeen aannemingsbedrijf met expertise in industriële, logistieke en kantoorprojecten, residentiële gebouwen en beschikt met Arté interieur over een eigen interieurafdeling. WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed en heeft voor meer dan 3 miljoen vierkante meter panden in portefeuille in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië.