Hogeschool Thomas More herschikt zijn campussen in de Kempen vanaf het academiejaar 2017/2018. De businessopleidingen worden in Geel gecentraliseerd, terwijl Turnhout zich profileert als ‘campus in beweging’. Doel van de herschikking is het creëren van een synergie tussen de opleidingen en het aanbieden van meer keuzemogelijkheden.

Voor de 3-jarige businessopleidingen Bachelor in Bedrijfsmanagement en Bachelor in Office Management volgt de student een gemeenschappelijk basispakket en kiest daarna een specialisatie. Voor Bedrijfsmanagement zijn er 8 richtingen, voor Office Management 5.

“Winkel- en Retailmanagement (Bedrijfsmanagement), Events & Creatie en Medical Management Assistant (beide van Office Management) verhuizen in september 2017 naar Geel”, licht regiodirecteur Kempen Els Van Weert toe. “Sport- en Cultuurmanagement (Bedrijfsmanagement), goed voor ongeveer 115 studenten, blijft in Turnhout.” De hogeschool verwacht dat de businesscampus in Geel volgend academiejaar zo’n 800 studenten zal tellen.

Voordelen
“De concentratie van de businessopleidingen in Geel levert de studenten een reeks voordelen op”, aldus nog Van Weert. “Het aantal keuzepakketten in en over de trajecten heen stijgt, waardoor de studenten de inhoud van hun opleiding nog meer zelf kunnen vormgeven. Allemaal samen onder één dak leidt ook tot meer synergieën en kruisbestuiving.”

De Turnhoutse campus van Thomas More boomt door het succes van de opleiding Sport en Bewegen met 281 studenten in de 2 eerste jaren.

Stijn Coenen, verantwoordelijke bij Thomas More voor ondernemerschap, is één van de deelnemers tijdens het rondetafelgesprek op Made in Kempen Live op 23 februari. Meer info en inschrijven via deze link.