coletteThijs Vervloet van restaurant Colette in Westerlo heeft zijn eerste Michelin-ster binnen. En dat is om meer dan 1 reden zeer opvallend. Het restaurant is nog maar 10 maanden open en de chef-uitbater is slechts 26 jaar oud. “Het was een complete verrassing”, zegt hij in een reactie.

“De kroon op het werk van 10 maanden keihard werken”, vertelt de kersverse sterrenchef. “Ik ben er ontzettend blij mee. Het was vanaf het begin de ambitie. Het geeft een gezonde stress en druk op je werk. Maar zo’n ster is altijd een meerwaarde en geeft prestige. Ze is trouwens de verdienste van onze klanten, van zij die soms elke week komen eten. Het is voor de gasten dat ik sta te koken, niet voor de gidsen. De ster van Michelin is een erkenning voor dat werk.” Eerder deze maand kreeg restaurant Colette ook al een zeer mooie 14/20 van restaurantgids Gault&Millau.

Op naar een 2de
“Het komt er nu op neer om op korte termijn te finetunen en ons op langere termijn nog te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen. Naar een 2de ster dus. Maar dan spreken we over een termijn van 5 jaar.”

Volgens de jonge chef is het een voordeel om in de Kempen te zitten. “In een stad als Antwerpen is er meer concurrentie. Het is veel beter om de beste te zijn in Westerlo. Wanneer je prijs/kwaliteit goed is, komen de mensen wel. En nee, er zijn geen plannen om Westerlo te verlaten. We zitten er fantastisch.”

Nog in de Kempen behielden De Pastorie in Lichtaart, Hof Ter Hulst in Hulshout en La Belle in Geel elk hun Michelin-ster.