Het gaat hard voor Theo Boons bvba uit Arendonk. Zopas nam het HVAC-bedrijf Willemsen Sanitair & Verwarming uit Weelde over. Tegelijk kondigt zaakvoerder Theo Boons een eigen nieuwbouwproject aan. “Na de bouwvakantie gaan de bouwwerkzaamheden voor onze nieuwe vestiging van start. Zodra wij verhuisd zijn, komen de mensen van Willemsen naar ons huidige pand.”

“Zaakvoerder André Willemsen ging naar zijn pensioen en had geen opvolging. Vandaar was hij op zoek naar een overnemer”, vertelt Theo Boons. “Voor ons was dit een mooie gelegenheid om goede medewerkers aan boord te halen. In onze sector is het moeilijk om personeel te vinden, het wordt een echt knelpuntberoep.”

Theo Boons bvba werkt vooral voor grote aannemers op grote projecten. Bij de onderneming zijn 22 mensen actief. Willemsen richt zich eerder op kleinere projecten en particulieren en stelt 10 mensen te werk. Na de overname zal de naam Willemsen verder blijven bestaan. Wat op termijn wel verandert, is de plaats van waaruit de medewerkers zullen werken.

Nieuwbouw
“We hebben een nieuwe grond van 5.000 vierkante meter gekocht, vlakbij onze huidige vestiging op de bedrijvenzone Hoge Mauw in Arendonk”, zegt de zaakvoerder. “Daarop bouwen we 3.000 vierkante meter met een demoruimte, opleidingslokalen, kantoren en een magazijn van 2.200 vierkante meter. De voorbije jaren zijn we sterk gegroeid, vooral sinds onze zonen Ruben en Laurens in de zaak zijn gekomen. Met RB Zelfbouw zijn we ook de markt opgegaan van de zelfbouwpakketten voor particulieren. Dat loopt ook goed.”

Theo Boons hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden om dan over een jaar te kunnen verhuizen. Het bedrijf zit nog maar 2 jaar op zijn huidige locatie.