The Sniffers krijgt waarderingstrofee groot Saudi-Arabisch olieconcern

The Sniffers uit Balen, specialist in gasdetectie en emissiemonitoring, kreeg van één van de grootste Saudi-Arabische olieconcerns, Saudi Aramco, een waarderingstrofee. The Sniffers slaagde immers in een LDAR-project waarbij meer dan 100.000 lekbronnen gemeten en gerapporteerd moesten worden, iets waar andere internationale bedrijven al jaren niet in gelukt waren. 

„Onze jarenlange expertise in de materie, en onze ondersteunende, zelf ontwikkelde software maakten dat wij het project binnen de vier maanden konden afronden, inclusief een kwaliteitsvolle en erg gedetailleerde rapportage. Andere bedrijven voor ons waren al twee jaar bezig, zonder resultaat”, vertelt CEO Hans Hooyberghs.

„Door de succesvolle oplevering van het project, was Saudi Aramco zo tevreden dat ze ons uitnodigden als gastspreker op een internationale conferentie, waar we ook de trofee in ontvangst mochten nemen. Een grote eer voor ons, want voorspraak door zo’n partner in de Saudi-Arabische markt opent ongetwijfeld deuren.”

The Sniffers uit Balen, opgericht in 1991 en sinds 2011 in handen van de Amerikaanse investeringsgroep The Carlyle Group, is een wereldwijde, toonaangevende expert in emissiemanagement en onderhoud en management van pijpleidingen. The Sniffers reduceert energieverliezen door bijvoorbeeld stoomverliezen, flare-verliezen of het verlies van instrumentatielucht op te sporen. Thermografie is een andere belangrijke, vrij recente dienstverlening van het bedrijf, waarbij met speciale infraroodcamera’s energieverliezen of corrosies kunnen worden opgespoord. De zelfontworpen software waarmee opdrachtgevers data uit de verschillende metingen kunnen analyseren, interpreteren en opvolgen, is een belangrijke meerwaarde die internationaal gewaardeerd wordt.