Het Nederlandse WTS Energy heeft The Sniffers uit Balen overgenomen van The Carlyle Group. De nieuwe eigenaar is een dienstverlenend bedrijf in de energiesector dat actief is in ruim 50 landen en meer dan 1.000 mensen tewerkstelt.

The Sniffers werd in 1991 opgericht door Rudy Van Baelen, tegenwoordig voorzitter van de Kempense Golf Club in Mol, die het bedrijf in 2011 verkocht aan de Amerikaanse The Carlyle Group. The Sniffers is actief in de olie- en gassector en biedt diensten aan om emissies te reduceren, energieverliezen te beperken en ondergrondse pijpleidingen te inspecteren. Klanten zijn gerenommeerde bedrijven over de hele wereld.

Markt groeit sterk
“We beschouwen The Sniffers als een geweldige aanvulling op onze portfolio”, zegt Frederik Rengers, CEO van WTS Energy. “Emissiebeperking, energiebesparing en integriteit van installaties zijn enorm belangrijk voor de wereldwijde energiesector. De markt voor deze diensten groeit in hoog tempo in zowel ontwikkelde landen als in opkomende landen. Bij WTS Energy zijn we enthousiast over de toegevoegde waarde die deze services zullen brengen voor onze klanten en voor WTS.”

“WTS Energy biedt The Sniffers een wereldwijd operationeel platform aan en toegang tot technische specialisten”, aldus CEO Bart Wauterickx van The Sniffers. “Dit zal ons helpen om verder te groeien. Het management en het hele Sniffers-team kijken uit naar deze samenwerking met het wereldwijde WTS Energy -eam.”

WTS Energy levert services aan de wereldwijde olie-, gas- en nieuwe energie-industrie en heeft zijn hoofdkantoor in Den Haag. Daarnaast zijn er 20 kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.