Het boekings- en eventkantoor The Booking Company uit Turnhout heeft het handelsfonds van Benelux Theater uit Brecht overgenomen. “Benelux Theater heeft een belangrijk cliënteel in het bedrijfsleven en dat vormt een mooie aanvulling bij mijn bestaande activiteiten”, zegt Kim Schillebeeckx, zaakvoerster van The Booking Company.

Nadat ze eerder in loondienst was van The Booking Company, werd Kim Schillebeeckx in juli 2016 eigenaar. Ze verzorgt boekingen van Vlaamse en Nederlandse artiesten, maar evolueerde richting de organisatie van complete events. Recent verhuisde het kantoor van Vosselaar naar Turnhout.

Naam blijft bestaan
Benelux Theater is het oudste management- en boekingskantoor van België. Het werd in 1947 opgericht en nadien overgenomen door Guy Beyers en Micha Marah. Die verkochten de zaak een aantal jaar geleden aan Alexander Ramos en Beyers bleef in dienst als werknemer. “Ik neem het handelsfonds over, geen mensen”, benadrukt Schillebeeckx. “De naam Benelux Theater zal blijven bestaan omdat hij zo bekend is. Hij zal een onderdeel worden van The Booking Company.” De activiteiten van Benelux Theater verhuizen naar Turnhout.

“Benelux Theater heeft een uitgebreide portfolio aan klanten, meer in het bedrijfsleven. Via die weg ga ik mij ook meer richten naar bedrijfsfeesten. De lopende aanvragen en evenementen volg ik persoonlijk op. Mijn huidige klanten zullen geen verschil merken. Integendeel, zij zullen zelfs mee kunnen profiteren van de complementariteit met de bedrijfsmarkt”, aldus nog Kim Schillebeeckx.