Texture Panels uit Turnhout, een zusterbedrijf van Texture Painting, heeft een prestigieuze opdracht in Oslo binnengehaald. Het gaat om de plaatsing van 300 betonpanelen in 1 van de grootste privéwoningen van de stad. Texture Panels werd amper een jaar geleden opgericht.

Texture Panels ontwikkelde een techniek waarbij een cementmengsel in een mal wordt gegoten. Eens dat is uitgehard, vormt het een decoratieve wand. De productie op maat gebeurt in Turnhout. Het grote voordeel is dat de panelen kunnen worden geplaatst zonder het slopen of kappen van bestaande muren en daardoor ideaal zijn voor een renovatie. Zaakvoerder Ronny Wuyts koestert met deze activiteit Europese ambities.

Luxevilla
Het intussen 10-jarige Texture Painting legt zich toe op bijzondere schildertechnieken en is actief in binnen- en buitenland. Een aantal mooie referenties ontging de firma Impress Norge AS uit Noorwegen niet. “Het bedrijf plaatste onlangs een grote bestelling voor de plaatsing van maar liefst 300 afgewerkte betonpanelen”, vertelt Ronny Wuyts. “Ze zijn bestemd voor een luxevilla met een geschatte waarde van 25 miljoen euro. De productie van de 300 strak zwarte betonnen panelen zal in onze eigen productie in Turnhout gebeuren en nadien getransporteerd naar Noorwegen. In totaal goed voor zo’n 1.200 werkuren.”

Bij Texture Painting/Texture Panels werkt een 20-tal mensen.