Foto: Architectenbureau Michel Janssen

Foto: Architectenbureau Michel Janssen

De eeuwenoude kerkschatten van de basiliek van Tongeren liggen opnieuw te schitteren in het pas geopende Teseum. Dat is onder meer mee de verdienste van Texture Painting uit Turnhout, gespecialiseerd in decoratieve schilder- en kalktechnieken. “Dit was voor ons een uniek project”, zegt zaakvoerder Ronny Wuyts.

“De gewaden worden beschouwd als de best bewaarde schatten van de Lage Landen”, vertelt Ronny Wuyts. “We hebben de vloeren, wanden en ook de binnenkant van de vitrinekasten gedaan. Daarbij ging we telkens op zoek naar kleuren en texturen die de uitstraling van de gewaden versterkten. In sommige vitrinekasten hebben we de bodem met een speciale patiné met goudtextuur gerealiseerd omdat die terugkomt in de gewaden.”

Het Turnhoutse bedrijf, dat een 15-tal mensen in dienst heeft, werkte hiervoor samen met Bailleul Ontwerpbureau in opdracht van het Nederlandse Bruns. Het Teseum werd op 4 juni officieel geopend in aanwezigheid van talrijke hoogwaardigheidsbekleders.

Nog meer fraais
“We maken meer en meer naam in het topsegment”, aldus nog de zaakvoerder. “Zo werkten we mee aan de eerste Belgische vestiging van de Franse topbakker Poilâne op de site van Axel Vervoort in Wijnegem en zijn we momenteel bezig voor de Royal Yacht Club in Antwerpen. Ook in Knokke loopt momenteel een interessant project. Daar schilderen we een aantal appartementen met zelfgemaakte kalkverven met eigen texturen. Architecten weten ons meer en meer te vinden, zeker nadat we onze belevingsshowroom hebben geopend.”