Aan de Melkmarkt in Antwerpen opende afgelopen week suitehotel Gulde Schoen de deuren. Eigenaars zijn Rode Duivel Moussa Dembélé en zijn familie. Het klassehotel kleurt voor een deel Kempens want Texture Painting uit Turnhout stond in voor het merendeel van de schilderwerken.

“We kwamen bij het project terecht via architect Will Erens van Too Many Agencies”, vertelt zaakvoerder Ronny Wuyts van Texture Painting. “Vanaf het eerste contact met de eigenaars klikte het. Aanvankelijk zouden we maar een 10% van de schilderwerken doen, maar dat is uiteindelijk zo’n 80% geworden.”

In top-10
Texture Painting stond in voor de texturen op de wanden van de receptie, de ontbijtruimte, de bar en het restaurant. “We hebben stalen gemaakt en kleuren ontwikkeld in ons atelier en ervoor gezorgd dat de nieuwe muren matchen met die van het historische gebouw. Daarnaast hebben we de keldergewelven behandeld met imprignatie. We zijn trots op het resultaat. In onze lijst van realisaties komt dit zeker in de top-10. Een mooie referentie”, aldus nog Ronny Wuyts.

Zelf eens gaan kijken? De prijzen in het hotel variëren tussen 355 en 750 euro per nacht. Het bijhorende restaurant is open voor ontbijt, lunch en afternoon tea.