Ter Hoolst staat te koop

Ter HoolstNa 22 jaar vinden Rob en Hilde Geubbelmans-Bertels dat het goed geweest is. Zij verkopen restaurant Ter Hoolst en alle gebouwen, in totaal bijna 60 aren. Enkele jaren geleden begon Rob met Ryco Wijnen. Die zaak wordt nu verder uitgebouwd.

Beide zaakvoerders bouwden een nieuw pand in Scheps (Balen) waar ze zich vanaf januari 2015 volledig zullen toeleggen op de verkoop van wijnen. “We willen andere horizonten verkennen. Ik zit al van mijn 16 jaar in de horeca, dat is genoeg”, lacht Rob. “Ik ben al 5-6 jaar bezig met Ryco-wijnen. Het is nu de moment om dat verder uit te bouwen. In ons nieuw pand komt ook een wijnwinkel met degustatieruimte. Die hopen we te openen in februari, op voorwaarde dat de zaak hier verkocht is. Tot zolang blijven we hier. We willen het hier niet leeg laten staan natuurlijk.”

De gebouwen van restaurant Ter Hoolst omvatten naast het restaurant, een feestzaal voor een veertigtal mensen en de professionele keuken een privéwoning, een zwembad, een ruime parking en een mooie tuin. “Het hoeft geen restaurant te blijven”, zegt Rob. “Het geheel is goedgekeurd als B&B, er kan een veranda aan bijgebouwd worden. Maar het is ook perfect voor het uitoefenen van een vrij beroep.”

Als het gebouw een aanhorigheden niet verkocht geraken voor februari, denken Rob en Hilde erover om het om te bouwen tot feestzaal en zouden ze het verhuren.