Telefoon roodgloeiend bij beveiligingsfirma

Sterkens mistbeveiligingDe telefoon staat de jongste weken roodgloeiend bij beveiligingsfirma Sterkens Security in Oostmalle. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, zegt zaakvoerder Roel Sterkens. “Traditioneel is het in de herfst en winter bij ons drukker omdat het dan vroeger donker is, maar dit jaar is uitzonderlijk.” Zijn belangrijkste verklaring daarvoor is het stijgend aantal inbraken en de oplossing die zij daartegen aanbieden: de mistbeveiliging.

Bij zo’n mistbeveiliging wordt meteen na een inbraak de ruimte vol rook gespoten waardoor je na 15 tot 20 seconden geen hand meer voor ogen ziet. Op dat ogenblik moeten inbrekers hun poging staken. “Zo’n mistbeveiliging installeren we meestal als er geen buitendetectie mogelijk is”, aldus Sterkens. “Maar dan nog. Van een alarmsignaal kijkt tegenwoordig niemand nog op. En inbrekers houden er rekening mee dat ze de eerste vijf minuten hun gang kunnen gaan omdat het meestal zolang duurt vooraleer de politie ter plaatse is.”

Sterkens Security installeert de mistbeveiliging vooral bij KMO’s en in kantoren. “Het gaat verder dan de juwelier en het benzinestation”, weet de zaakvoerder. “Een nieuwe tendens is dat ook particulieren komen aankloppen, bijvoorbeeld iemand die een kantoor aan huis heeft.” Bij Sterkens Security werken 24 mensen.

Je kunt de efficiëncy van mistbeveiliging concreet zien op https://www.youtube.com/watch?v=lElBtZdtp2s