F_Telcom_sporthallen AntwerpenDe specialist in spouwmuurisolatie, zonnepanelen en nutsaansluitingen Telcom uit Hulshout is bezig met de uitvoering van een belangrijk contract voor de Stad Antwerpen. Het bedrijf isoleert de spouwen van een reeks gebouwen waaronder 5 sporthallen en een jeugdhuis.

“We isoleerden al sporthal Plantin Moretus in hartje stad, de sporthal op Linkeroever en sporthal ’t Venneke in Ekeren. Nu zijn we net begonnen aan de sporthal aan de Rodeloopstraat in Merksem waar we 1.000 m2 spouwmuren isoleren. Over enkele weken pakken we ook de sporthal op ’t Kiel aan”, somt Ilie Smetanko van Telcom op.

Meerwaarde
Telcom isoleerde al vaker openbare gebouwen, appartementsblokken en industriële panden. “Ook die gebouwen kan je perfect isoleren, de voordelen blijven dezelfde: de energiekosten dalen, de meerwaarde van het gebouw verhoogt. Bij Telcom werken we bovendien met recupereerbaar materiaal. Als het gebouw ooit afgebroken moet worden, zit je niet opgescheept met moeilijk of niet-recycleerbare materialen.”

Naast isolatie installeert Telcom ook zonnepanelen voor particulieren en bedrijven en is het bedrijf al meer dan 25 jaar een belangrijke partner voor nutsmaatschappijen zoals Eandis of Electrabel.

De zaken gaan goed: “We hebben maandelijks een 60-tal installaties van spouwmuurisolatie en zonnepanelen en begin juli haalden we nog een nieuw contract bij Eandis binnen voor onze afdeling nutsaanslutingen. Gedurende 3 jaar staan we in voor het opnieuw installeren of saneren van middenspanningscabines voor Eandis infragebied Antwerpen en infragebied Mechelen. Onze mensen zorgen er dus mee voor dat elektrische stroom op een veilige manier naar woningen en bedrijven gaat. Met dit nieuwe contract kunnen we 2 extra ploegen aan het werk houden gedurende 3 jaar.”