Teknihall werkt op twee locaties na brand

Foto GVA/BFM

Foto GVA/BFM

Het elektronicabedrijf Teknihall heeft na de zware brand van enkele weken geleden de activiteiten volledig kunnen heropstarten. Door een defecte koelkast brandde op zaterdagochtend 2 augustus de loods in de Brusselstraat van de transport zone langs de E19 in Meer (Hoogstraten) helemaal uit. Het personeel was enkele dagen technisch werkloos.

De omvang van de schade die de brand heeft veroorzaakt, wordt geraamd op enkele miljoenen euro. “Onze helpdesk en callcenter zijn nu gevestigd in Wuustwezel”, zegt zaakvoerder Wim Vorsselmans. “Om de herstellingen van onze klanten uit te voeren, huren we tijdelijk een bedrijfsruimte in de Brusselstraat. Door de moderne communicatietechnieken is er een online verbinding tussen de beide locaties en dat werkt vlot. Intussen zijn we weer op volle kracht aan het draaien.”

Of de uitgebrande bedrijfshal weer wordt opgebouwd, is nog een vraagteken. “Het dossier van de verzekering is zeer uitgebreid en er zijn meerdere partijen bij betrokken. Als dat afgerond is, dan zullen we rustig bekijken wat er met de bedrijfshal zal gebeuren. Een heropbouw behoort tot de mogelijkheden, maar een nieuw gebouw op een andere locatie is ook een optie. We wachten nog even met het nemen van die beslissing. Het belangrijkste is nu dat we opnieuw operationeel zijn”, zegt Wim Vorsselmans.

Teknihall herstelt elektronicamateriaal en huishoudtoestellen. (Ronny Van den Ackerveken)