Teeltadviesbureaus Lycopersicon en DLV gaan samenwerken

dlv lycopersiconTeeltadviesbureaus Lycopersicon en DLV gaan vanaf 2014 nauw samenwerken voor de teeltadvisering op de Belgische markt. “Het gaat vooral om een gezamenlijke aanpak en kennisuitwisseling”, zegt Rudy Devreker van DLV, waarvan het hoofdkantoor voor de provincie Antwerpen in Turnhout is gevestigd. “Tuinders kunnen door deze samenwerking genieten van een beter uitgebouwd en stabiel voorlichtingsapparaat dat hen ook in de toekomst ten volle zal ondersteunen.”

Lycopersicon, opgericht in 1999, is actief in de voorlichting, advisering en uitwisselen van kennis voor  leden/telers. In de tomaatadvisering in België is het samenwerkingsverband tussen vier tomaatadviseurs marktleider. Het bedrijf heeft ook een belangrijk marktaandeel in de tomaatadvisering in Nederland, Frankrijk en Zwitserland. DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijke adviespartner voor de plantaardige sector. Het heeft verschillende teeltadviesspecialiteiten in huis voor aardbei en diverse serregroenten. Met vijf medewerkers wordt zowel nationaal als internationaal gewerkt.

“Door de samenwerking met DLV wordt Lycopersicon ingebed in een grotere structuur met uitgebreidere kennis, ook buiten de zuivere teeltadvisering, op het vlak van bouw, milieu, energie en bodemproblematiek. Lycopersicon kan op deze manier ook werken aan een verjonging van het adviesteam en garandeert zo de continuïteit van de dienstverlening voor de telers.”