Tecnubel-Transnubel-ECS uit Dessel schakelt de grote middelen in om 18 nieuwe medewerkers aan te trekken. Het betaalt 300.000 euro aan Mercuri Urval Hasselt voor een rekruterings- en executive search-project, een hoogst uitzonderlijk bedrag in de sector.

Tecnubel werd in 1985 opgericht als specialist in het onderhoud van nucleaire installaties en stelt vandaag al 400 mensen te werk. De groep is een sterk geïntegreerde solutions-provider voor de nucleaire sector in binnen- en buitenland. Ze werken voornamelijk voor actieve kerncentrales, maar ook steeds vaker voor centrales die gesloten worden en in de ‘decommissioning-fase’ zitten.

Potentieel benutten
“In het huidige energieklimaat is Tecnubel-Transnubel-ECS een sterke groeier, maar we kunnen ons potentieel niet volop benutten zonder extra aanwervingen”, zegt Sonja Van Praet, HR-directeur van de groep. “Wij zijn een service-provider. Onze kracht zit in ons menselijk kapitaal, knowhow en hoe onze gespecialiseerde profielen met die knowhow bij klanten aan de slag gaan. Wij gaan met Mercuri Urval in zee voor de zoektocht van 18 specifieke profielen, zoals o.a. projectingenieurs, accountmanagers, specifieke technische profielen, enzovoort. Wij zochten een partner die een sterke cultuur heeft in kantooroverschrijvend werken voor moeilijke searches, omdat we niet alleen mensen zoeken in de Kempen en Limburg.”

“Een dergelijk project haal je uiteraard niet elke dag binnen, maar wil je ook niet elke dag binnenhalen”, zeggen Wout Van Impe, group director Mercuri Urval, en Martine Van Esser, senior consultant. “Wij krijgen af en toe wel deze vraag, maar als werkgever moet je wel iets te bieden hebben aan de kandidatenmarkt, met een tewerkstelling van 93% in de categorie van hooggeschoolden tussen tussen 25 en 49 jaar in Vlaanderen. Tecnubel heeft dat, anders was het onbegonnen werk.”