tecnoDe winkels van de warenhuisketen Tecno hopen vandaag te vernemen hoe het verder moet met de leveringen. Maandag bleven de administratieve kantoren op de hoofdzetel in Herentals de hele dag dicht na de brand tijdens het weekend die een groot deel van de stock vernielde. Vanaf vandaag wordt er opnieuw gewerkt.

De directie doet er intussen alles aan om de bevoorrading aan de winkels te verzekeren. Met leveranciers worden afspraken gemaakt om snel nieuwe voorraden aan te leggen, met experts wordt bekeken of goederen die in ruimten stonden met enkel lichte rookschade, nog verkoopbaar zijn. Alleszins kunnen die ruimten snel weer in gebruik worden genomen.

De meeste winkeliers bleven gisteren op hun honger. Telefoontjes naar de hoofdzetel bleven onbeantwoord. Logisch, want door de brand was de elektriciteit uitgevallen. In de loop van de namiddag werd die hersteld, zo ook de verwarming. Op die manier kan er vanaf vandaag weer worden gewerkt, want in het administratieve gebouw beperkte de schade zich tot geurhinder.

Tecno beschikt over ruim 40 vestigingen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Ze worden bevoorraad vanuit het distributiecentrum in Herentals.