Kmo’s die hun teambuilding organiseren op de Sint-Jozefhoeve in Balen, kunnen die voor 40% laten subsidiëren via de kmo-portefeuille van de Vlaamse overheid. Het bedrijf van Luc en Marina Nouwen heeft sinds kort hiervoor een erkenning. “Voor zover we kunnen nagaan, zijn we 1 van de eersten in onze sector”, zegt Luc Nouwen.

Naast een actief landbouwbedrijf organiseert het koppel al heel wat jaren teambuildingactiviteiten in hun wei aan de Belgenlaan in Balen. Onder de naam SJH Teaming kwam daar later ook een coachingprogramma bij.

“Er wees ons iemand op dat we een aanvraag moesten indienen als erkend aanbieder voor de kmo-portefeuille”, doet Luc Nouwen het verhaal. “Het is namelijk zo dat je in aanmerking komt wanneer je activiteiten teambevorderend zijn. Dat is sowieso met onze coaching maar ook met onze teambuilding werken we bijvoorbeeld rond een betere communicatie.”

Stijging van 20%
Na een administratieve procedure kreeg het bedrijf recent de erkenning in de bus. “Het houdt voor ons wel enkele bijkomende verplichtingen in”, gaat Luc Nouwen verder. “Voortaan moeten we aanwezigheidslijsten bijhouden en de individuele deelnemers na afloop een certificaat overhandigen. Ook zullen zij ons evalueren.”

De uitbaters hebben eens rondgekeken, maar vonden in de streek niet direct andere aanbieders van teambuilding met een gelijkaardige erkenning. “Nu bedrijven tot 40% gesubsidieerd kunnen krijgen, verwachten we dit jaar een stijging van zo’n 20% bij groepen uit kmo’s”, aldus nog Luc Nouwen. “We gaan de bedrijven trouwens helpen bij het verkrijgen van de subsidie en maakten daarvoor een stappenplan dat ze moeten volgen.”