Taurix IT uit Laakdal breidt IT-diensten uit

Taurix IT uit Laakdal biedt al twee jaar IT-diensten aan. Vanaf deze maand heeft het bedrijf de diensten uitgebreid met NetworkAngel en hosted mails. “NetworkAngel is een monitoring systeem dat problemen in het computernetwerk tijdig opspoort”, vertelt Nesibe Balta, samen met Guy Van Sanden zaakvoerder van Taurix IT. “Zo kan er snel ingegrepen worden voordat systemen uitvallen. Uit onze eigen ervaring weten we dat bij een systeemuitval meestal kostbare tijd (en geld) verloren gaat om uit te zoeken waar het probleem juist zat.” Er zijn reeds een paar aanbieders, maar die richten zich vooral naar de grote bedrijven. “Wij willen deze diensten ook aanbieden aan onze huidige klanten zoals KMO’s, verenigingen en vzw’s.”

Taurix IT is gespecialiseerd in een totaalpakket aan IT-diensten. De uitbreiding van de diensten past perfect in hun bedrijfsfilosofie. “Ons doel is de IT-zorgen van onze klanten over te nemen, zodat zij zich kunnen toeleggen op hun core business. Wij verzorgen alles gaande van servers, hosting, mailings, websites tot software op maat en beveiliging.”

Het Laakdalse bedrijfje dat ondertussen twee jaar bestaat, gaat ook hosted mails aanbieden. “Hiervoor maken we gebruik van Zarafa (Groupware mailsysteem), een betaalbaar (en stabiel) alternatief voor Exchange. Naast mails heeft het veel handige functies zoals agendabeheer, takenplanner en gedeelde contacten, ideaal voor middelgrote en grote bedrijven.” Momenteel zijn enkel de twee zaakvoerders actief binnen Taurix IT en werken ze samen met enkele externe medewerkers. De grootste klant is de Gouden Gids.