Stijn Spreuwers heeft na 10 jaar cafébaas met oudejaarsavond zijn laatste pinten getapt in café Den Booze in Rijkevorsel. Hij verkocht de zaak aan drankenhandel Hoefnagels uit Weelde. Zijn collega Luk Van Gelder verkocht enkele weken geleden al zijn restaurant Het Lozenhof in Rijkevorsel. De twee gaan nu voluit voor Buildingdryer.be, een bedrijf in bouwdrogers dat ze jaren geleden samen oprichtten. “Vanaf deze week zetten we de stap naar Nederland”, kondigen de twee aan.

“Zo’n 7 jaar geleden zijn we gestart met Buildingdryer.be”, vertelt Stijn Spreuwers. “Daarmee verhuren we bouwdrogers aan particulieren en bouwbedrijven. We komen ze plaatsen en ook weer ophalen en daarmee maken we het verschil met de klassieke verhuurbedrijven. In die periode was er amper concurrentie. Tegenwoordig zijn we in ons land met 3 of 4 groten, waartoe wij ook behoren. Er komen wel eens nieuwkomers bij, maar die gaan er meestal snel weer tussenuit.”

200 toestellen
Buildingdryer is actief over heel Vlaanderen en via hun Vlaamse klanten ook deels in Wallonië. Het verhuuraanbod bestaat uit 200 bouwdrogers. “In deze periode zijn die allemaal verhuurd. Het is ophalen en onmiddellijk weer gaan plaatsen”, zegt Spreuwers.

Nu ze volop voor het gemeenschappelijk bedrijf hebben gekozen, liggen de ambities over de grens. “We lanceren ons deze week in 5 Zuid-Nederlandse provincies. De reden is eenvoudig: vanuit Rijkevorsel zijn we sneller in Breda dan in Antwerpen. Bovendien zijn er in Nederland nog maar 1 of 2 dergelijke bedrijven actief, daar ligt voor ons nog een markt.”

Met Nederland erbij is het de bedoeling om op termijn het verhuuraanbod te verdubbelen.