De Geelse toptalenten in het squash Tinne (19) en Nele (20) Gilis krijgen steun uit het bedrijfsleven in hun streven om in hun sport de beste ter wereld te worden. De firma Tapkoel uit Herentals gaat hen de komende periode financieel sponsoren.

“Squash is geen Olympische sport en daardoor worden de zussen ook niet gesteund door Topsport Vlaanderen”, weet zaakvoerster Marjolein Geldof van Tapkoel. “Dat betekent dat ze hun reiskosten allemaal zelf moeten betalen, een zware financiële dobber. Ze trainen 8 uur per dag, waardoor ze niet gaan werken. Ze verdienen wel door het prijzengeld op de tornooien maar houden eigenlijk niets over.”

Nog veel potentieel
In ruil voor de financiële inbreng krijgt Tapkoel logovermelding op de kledij van de jonge sporters, zullen die bijvoorbeeld een teambuilding voor de klanten verzorgen, enz. “De 2 hebben nog veel potentieel”, weet Marjolein Geldof. “Op het Europees kampioenschap waren ze 2 en 3. Ze zijn nog jong. In squash ben je op je best rond je 30 jaar. Nele staat momenteel 35ste op de wereldranglijst. Wanneer je in tennis op die plaats zou staan, stromen de sponsors toe, hoewel de zussen Gilis er even hard voor moeten werken. Voor hen zijn wij voorlopig de enige financiële sponsors.” De onderneemster wil een aanspreekpunt zijn voor nog andere geïnteresseerden uit het bedrijfsleven.

Tapkoel ontwikkelt, installeert en onderhoudt tapinstallaties voor bier en wijn in de Benelux. Het bedrijf heeft een eigen research- en productieafdeling in Nederland. Recent integreerde Tapkoel de bvba 1089, een ander bedrijf uit Herentals.