Tankstations Pollet verkocht aan investeerder

benzine polletDe Groep Pollet uit Heretals heeft zijn 50 tankstations verkocht aan ondernemer Henry den Toom. Danny Pollet zei eerder “dat de concurrentie aan de pomp moordend was.”  De groep heeft echter enkel het embleem Pollet en de distributie-activiteiten in de benzinestations verkocht aan den Toom. In een eerdere transactie werd het vastgoed afgesplitst en ondergebracht in een andere vennootschap.

De familie Pollet heeft de Groep Pollet in pakweg 90 jaar uitgebouwd tot een toonaangevende onderneming in de Kempen. Frans Pollet, de grootvader van Danny Pollet startte het bedrijf op in 1925.  Het ging hem daarbij niet enkel om de benzinestations. Tijdens de afgelopen jaren werden verscheidene nevenbedrijven opgezet die de facto niet mee in de deal betrokken zijn met den Toom. Zo controleert de Groep Pollet ook nog twee asfaltbedrijven, een bedrijf dat kunststofmembramen verkoopt, een verkoopmaatschappij van dakrollen en BAS Contracting (technische leidingen).

De verkoop van het embleem Pollet in de benzinestations heeft duidelijk te maken met de hevige concurrentieslag op de markt. Danny Pollet heeft zich eerder ten aanzien van Made in Kempen heel pessimistisch uitgelaten over de marktontwikkelingen. Hij stelde toen dat de petroleummaatschappijen het spel heel grof speelden. Vooral de verdere opgang van de stations met zelfbediening bleek moordend. Het is nu kennelijk aan den Toom om het tij alsnog te doen keren. De meeste stations van Pollet worden bediend door franchisers. Dit zijn zelfstandigen die binnen een groepssysteem werken.

Henry den Toom komt zelf uit de oliesector. Hij werkte voorheen voor Texaco en Argos Oil. Zélf had hij nog geen benzinestations. Ondertussen is het wél zijn bedoeling om het embleem Pollet verder te laten groeien.  De Groep Pollet zou den Toom daar overigens in steunen. De focus blijft daarbij liggen op de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Indien zich elders opportuniteiten aandienen zal hij evenwel niet aarzelen, zei den Toom. Ook strategische samenwerkingsakkoorden met andere maatschappijen zijn mogelijk.

In de oliebusiness verkoopt Pollet ook smeeroliën, gasolieverwarming en onderhoudsproducten. Het bedrijf is tevens gemachtigd om opslagtanks te controleren.

Wat de toekomst van de sponsoringscontracten van Pollet in de regio zal worden moet nog uitgemaakt. Pollet is vandaag sponsor van voetbalclub VC Herentals (eerste provinciale Antwerpen) en shirtsponsor van de veldritploeg Telenet Fidea.