Tandem in HR leidt tot succesvolle projecten

Marleen Polders (links) en Kim Spruyt.

Marleen Polders (links) en Kim Spruyt.

Dillen Bouwteam uit Balen liet een RSZ-scan uitvoeren en beveelt die aan bij deurenproducent Eribel uit Hoogstraten. De consultant ontdekt dat er te veel RSZ werd betaald waardoor het bedrijf die kan terugvorderen. Het is maar één van de voorbeelden en voordelen van de samenwerking tussen de HR-managers van beide bedrijven: Marleen Polders (Eribel) en Kim Spruyt (Dillen Bouwteam). Ze raden iedereen uit de HR-wereld aan om kennis uit te wisselen met anderen.

“Ik ontmoette Marleen in het kader van hun ESF-dossier (Europees Sociaal Fonds)”, vertelt Kim Spruyt. “Eribel had al een ESF-dossier lopen en onze firma wou er graag een opstarten. Dat is inmiddels al meer dan vijf jaar geleden. In de daaropvolgende jaren kruisten onze wegen elkaar geregeld. We ontmoetten elkaar op netwerkevents en tijdens opleidingen.”

“Ondertussen mailen of bellen we mekaar als we nood aan advies hebben. We blijven van elkaar leren en mekaar inspireren”, vertelt Marleen Polders, HR-manager bij Eribel. Beide HR-verantwoordelijken hebben gedeelde interesses en benutten elkaars kennis en ervaring.

“We zijn beiden sterk geïnteresseerd in subsidiëring voor onze HR-projecten en vullen elkaar op dat gebied aan. We hebben beiden al een diversiteitsplan, invoegdossier en een ESF-dossier beëindigd en zijn steeds zoekende naar nieuwe uitdagingen. Als ik een nieuwe subsidie weet, geef ik het door aan Marleen en vice versa”, vertelt Kim Spruyt. Beiden zijn ervan overtuigd dat een kennistransfer tussen HR-medewerkers efficiënt is en moedigen andere HR medewerkers aan om hetzelfde te proberen.