13 jaar al levert Tom en Rudi Amusementstoestellen uit Olmen caféspelen aan horecazaken. Recent richtten zaakvoerders Tom Verluyten en Rudi Maes het nevenbedrijfje Take 5 and Play op. Daarmee bieden ze tafelvoetbal, darts en pooltafels aan bij bedrijven. “Door medewerkers te laten bewegen voelen die zich fitter en zijn ze minder vaak ziek. En bovendien zorgt zo’n amusementsspel voor meer teamspirit”, legt Tom Verluyten uit.

De 2 ondernemers begonnen in 2003 in bijberoep met de verhuur van 1 tafelvoetbal in een jeugdhuis. Momenteel bestaat het assortiment caféspelen uit een 500-tal stuks en zijn ze actief over heel België.

Nieuwe markt
De horeca beleeft moeilijke tijden en dat deed de ondernemers uitkijken naar nieuwe markten. Ze kwamen uit bij bedrijven. Dat enkel hippe IT-bedrijven en andere start-ups een pingpongtafel of ‘sjotterbak’ voor hun personeel installeren, klopt al lang niet meer. “Om een voorbeeld te geven: DHL heeft in Zaventem een tafelvoetbal van ons staan voor hun technici”, aldus Rudi Maes. Het bedrijf plaatste ter gelegenheid van het WK-voetbal vorig jaar een tafelvoetbal in alle IBIS Hotels in België. “Daar zijn er nadien een heel deel van blijven staan.”

Take 5 and Play zegt de eerste te zijn die met een compleet aanbod naar ondernemingen stapt. “Het blijft moeilijk om bij de juiste persoon in een bedrijf terecht te komen, maar na een gesprek wil bijna iedereen het wel eens proberen. Er komt ook vraag naar gepersonaliseerde toestellen met de branding van het bedrijf. We kunnen een tafelvoetbal uitrusten met ledverlichting onder het glas met dan het bedrijfslogo er op. Of we kunnen het laken van een poolbiljart personaliseren.”

Tom en Rudi Amusementstoestellen nam het voorbije jaar 2 medewerkers in dienst. “Dat geeft ons de mogelijkheid om ons volledig toe te leggen op deze nieuwe markt”, besluit Tom Verluyten.