’T Plankske heeft vandaag de laatste 5 van in totaal 9 wagens opgehaald bij Park Motors KIA Turnhout. Daarmee is het volledige wagenpark van het dienstenchequebedrijf vernieuwd. Aanleiding zijn de financiële en fiscale gevolgen die voortvloeien uit het Zomerakkoord.

’t Plankske heeft zijn hoofdzetel in Oud-Turnhout en verricht poets- en strijkwerk voor zijn klanten. De zowat 250 medewerkers poetsen 900 huizen en appartementen in de regio en strijken dagelijks kleding van 2.500 gezinnen, verdeeld over de strijkateliers in Oud-Turnhout, Malle, Beerse, Kasterlee, Retie en een hub binnen Janssen Pharmaceutica.

Milieuvriendelijk
Zaakvoerder Nadine Robben oordeelde de tijd rijp voor een vervanging van het volledige wagenpark. “Onze klanten verwachten dat wij poetsen en strijken met de beste producten om zo het beste resultaat te halen, en terecht. Daar betalen ze tenslotte ook voor. Maar wij willen dat ook nog op de meest milieuvriendelijke manier doen, vandaar dat wij beslist hebben om ons huidige wagenpark van 9 wagens in één keer te vernieuwen.”

Het bedrijf klopte daarvoor aan bij Park Motors KIA in Turnhout. Volgens Wim Bosch is er bij veel bedrijven nood aan goede informatie over de keuze van de motor. “Correcte en foutieve informatie van zowel benzine als diesel vonden beiden hun weg naar de consument. Wij hebben samen met de mensen van ’t Plankske bekeken wat voor hen én het milieu het meest interessante was. En binnen dat kader pasten zowel diesel als benzine, terwijl we ook hybride, plug-in hybride en elektrisch hebben bekeken.”

KIA Turnhout verkoopt jaarlijks 1.500 nieuwe en tweedehandswagens en heeft 36 medewerkers in dienst.