Vrijdag 5 januari gaat taverne ’t Lilshof in Lille opnieuw open. In mei jl. werd de horecazaak getroffen door een alles verwoestende brand. “De voorbije maanden waren zwaar en zijn hectisch verlopen”, zeggen uitbaters Sofie Verbraken en Nick Matheussen.

Op 23 mei 2017 sloeg het noodlot toe voor het horecakoppel. Een uitslaande brand legde het pand compleet in de as. “We zijn bijna van nul opnieuw moeten beginnen”, doet Sofie Verbraken het verhaal. “Eerste hebben we alles gestript en zijn dan opnieuw beginnen bouwen en inrichten. Momenteel leggen we de laatste hand aan de afwerking. Van de gelegenheid maakten we ook gebruik om de keuken te vernieuwen. Die was eigenlijk niet beschadigd door het vuur maar wel verouderd. We besloten voor de korte pijn te gaan en die ook te vervangen.”

Familiezaak
’t Lilshof werd in 1990 geopend door de ouders van Nick. In 1999 stapten Nick en Sofie mee in het bedrijf. “We zijn een echte familiezaak waar jong en oud welkom zijn”, vertelt Sofie. Het nieuwe ’t Lishof telt 102 zitplaatsen en dat zijn er nagenoeg evenveel als vroeger. Eens het mooi weer wordt, is er op het terras ook nog eens plaats voor 60 man.

“De heropening is best wel spannend”, geeft Sofie toe. “Je vraagt je natuurlijk af of de klanten je niet vergeten zijn. Aan de reacties en de reservaties leiden we af dat het niet het geval is en dat geeft dan weer vertrouwen.”

Het koppel besloot om geen (her)openingsreceptie te geven. Tijdens de eerste twee weekends krijgt iedereen een gratis aperitief met hapje.