’t Kempisch Pallet nationale winnaar van Restaurantweek

kempisch palletRestaurant ’t Kempisch Pallet uit Zoerle-Parwijs (Westerlo) heeft van de bezoekers van de Restaurantweek de hoogste quotering gekregen van alle deelnemende restaurants over heel België. Daarmee is het restaurant van Bert en Rita Taels zowel de provinciale als de nationale winnaar. Met 9,83 op 10 scoorden ze net iets beter als Fleurie in Peer (9,82) en Pegasus in Poperinge (9,81).

De restaurantweek liep van 26 mei tot 5 juni jl. In die periode serveerden de deelnemende restaurant een 3-gangenmenu aan € 29,5. Bezoekers reserveerden online en konden nadien een review doorsturen en punten toekennen. Van alle deelnemende restaurants kreeg ’t Kempisch Pallet de beste beoordeling.

Trouw aan concept
Het restaurant wordt al 35 jaar uitgebaat door Bert en Rita Taels. “We zijn al die jaren trouw gebleven aan ons concept”, vertelt Rita, die de bediening voor haar rekening neemt terwijl Bert chef in de keuken is. “We brengen een gastronomische keuken maar op een eigentijdse en creatieve manier met de nadruk op gezond, puur en veel smaak. Bewust zijn we kleinschalig. We bedienen maximum 8 tafels. Met feestjes en hetzelfde menu gaan we tot maximum 30 personen.”

Voor het koppel betekent het winnen van de Restaurantweek de kroon op het jarenlange werk. “Sinds 1981 zijn we bezig. In 2018 stoppen we ermee”, kondigt Rita aan.

Voor de provincie Antwerpen eindigde De Cuylhoeve (Geel) op een 2de plaats (9,43/10), Fleur de Sel (Kasterlee) op een 3de plaats (9,42) en De Zeeuwse Bron (Beerse) op nummer 4 (9,41). Nog in de top 10 staan De Kleinen Bistro uit Westmalle (7de plaats) en De Geele Peper uit Geel (9de plaats).