‘t Hemels Paradijs krijgt erkenning voor zijn ijsjes

't hemels paradijsIjsjeszaak ‘t Hemels Paradijs in Oevel mag voortaan het Handmade in Belgium-label voeren. Zaakvoerder Gert Donckers mocht het label, een authenticiteitsgarantie voor ambachtelijke ondernemers van Unizo, in ontvangst nemen.

Donckers besloot in 2008 zijn voltijdse betrekking als loontrekkende op te geven en zich voltijds te storten op een passie waar hij zich al lange tijd mee bezighield: zelf ijs maken en verkopen.

Al gauw bleek dat ondernemen hem in het bloed zat. Op vraag van klanten opende hij een ijssalon, waar hij zich samen met zijn vrouw Patricia 200% inzette om de uitbating te combineren met zijn dagelijkse ijsronde. Dat bleek niet vol te houden en in 2014 besloten ze om gezondheidsredenen de succesvolle zaak over te laten en terug te keren naar de kern van de zaak: mensen blij maken met een lekker ijsje.

Experimenteren met smaken
“De dagelijkse ronde van ‘t Hemels ijsje voert ons door Westerlo, Oevel en Olen, dat is dagelijks een 100 km”, vertelt Gert. “En dat van begin maart tot eind oktober, 7 dagen op 7. Al ons ijs maken we zelf, we experimenteren met nieuwe smaken om concurrentieel te blijven. We blijven ook ons ijs leveren aan ijssalon-lunchroom In den Hemel, de nieuwe naam van het ijssalon dat we overlieten. Hier kunnen mensen terecht voor dozen ijs, frisco’s en handgemaakte ijstaarten op bestelling.”