De Kringwinkel Zuiderkempen en dienstenchequebedrijf ’t Gerief uit Herentals slaan de handen in mekaar. Door de oprichting van een strijkpunt in De Kringwinkel in Geel en het aanbieden van een retouchedienst aan de klanten van ’t Gerief, creëren de twee sociaal economiebedrijven een uitbreiding in hun dienstverlening.

“We willen beiden via een goede dienstverlening tewerkstelling creëren in de Kempen, ook voor mensen die het moeilijker hebben om een job te vinden”, zegt Hans Bouwen, directeur van ‘t Gerief. “Het is voor ons beiden alvast een meerwaarde dat we een extra dienstverlening kunnen aanbieden via een partner met een gelijkaardige missie.”

De Kringwinkel Zuiderkempen startte vorig najaar binnen hun arbeidszorgtraject met de Retoucheshop. “De naaisters verstellen kleren, zetten knopen, verkorten broeken, versmallen rokken, enz. De dienstverlening was er al voor klanten uit Geel, maar nu kunnen ook klanten van ’t Gerief hun verstelwerk binnenbrengen in de strijkateliers van ’t Gerief en in het kantoor in Herentals. In De Kringwinkel in Geel wordt de kledij versteld”, legt Nico Peeters, stafmedewerker van De Kringwinkel Zuiderkempen, uit.

Extra strijkpunten
’t Gerief strijkt al meer dan 10 jaar voor gezinnen in en rond Herentals. “Klanten brengen hun strijk naar 1 van de strijkpunten, vervolgens wordt het textiel gestreken in 1 van onze strijkateliers”, legt Hans Bouwen uit. “Onze strijkdienst groeide in die 10 jaar uit tot een team van bijna 30 mensen die samenwerken in 3 strijkateliers. Met de opening van het strijkpunt in Geel zijn we toe aan ons 4de strijkpunt. We plannen in de toekomst nog strijkpunten te openen om zo meer tewerkstelling te creëren. Naast onze strijkpunten baten we ook een strijkophaaldienst uit voor bedrijven. Die willen we in de toekomst ook verder doen groeien.”