De familie Sysmans opent na een beenhouwerij en een viswinkel aanstaande vrijdag een verswinkel aan de Pas in Geel. “Daarmee spelen we in op de trend naar verse en gezonde producten”, vertelt Jeroen Sysmans, intussen de derde generatie.

Met de opening van de nieuwe zaak doet de ondernemersfamilie zijn naam opnieuw alle eer aan. Grootvader Alex Sysmans, intussen 85 jaar en nog altijd actief in de zaak, opende eind jaren ’50 aan de Pas een buurtsupermarkt. In 1988 ging zoon Frank en zijn vrouw Christ De Pooter er van start met een kwaliteitsslagerij en 10 jaar geleden was het de beurt aan kleinzoon Jeroen om 2 panden verder een visspeciaalzaak te openen. De voorbije weken werd het gebouw naast de vishandel ingericht als een verswinkel.

Alternatief voor vlees en vis
“Mensen eten niet langer alle dagen van de week vlees of vis”, weet Jeroen Sysmans. “1 of 2 dagen willen ze wel eens iets anders eten, vegetarisch bijvoorbeeld. Daar spelen we op in met de verswinkel. Klanten vinden er gezonde en makkelijk te verwerken producten: vers gesneden groentemixen, fruitsalades, smoothies, gezonde ontbijtbowls, vegetarische gerechten, enz.”

De verswinkel wordt een trendy en jeugdige zaak en richt zich onder meer tot tweeverdieners die weinig tijd hebben om te koken. Om die reden is de zaak dagelijks open van 9.30 tot 19 uur zodat klanten ook na het werk nog kunnen langskomen. Met vers en productkennis wil Sysmans zich onderscheiden van de supermarkten. “Alle bereidingen komen uit de eigen keuken en we kunnen veel verser werken. Ook het persoonlijk contact en onze relatie tot de producten zijn helemaal anders”, aldus nog Jeroen Sysmans.

Voor de nieuwe verswinkel zijn 2 mensen extra in dienst genomen.