Switch wil easy-m (Herentals) inlijven

Annick Maes (easy-m).

Annick Maes (easy-m).

Apple-reseller Switch bevestigt het voornemen om sectorgenoot easy-m, met hoofdzetel in Herentals, over te nemen. Het heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Belgische Mededingingsauthoriteit.

De voorbije 20 jaar groeide Switch onder leiding van Rik Vrancken bij de consument uit tot een vaste waarde voor de aankoop van Apple-producten. Easy-m, een familiebedrijf onder leiding van Annick Maes, ontstond in 1937 in Herentals en groeide de voorbije jaren als gevolg van verschillende overnames. Terwijl Switch vandaag voornamelijk actief is in Vlaanderen, is Apple Premium Reseller easy-m voornamelijk actief in Brussel en Wallonië. Switch geeft geen verdere details over de deal tot er een goedkeuring is van de Mededingingsauthoriteit.

100 miljoen omzet
Easy-m telt momenteel 23 vestigingen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De voorbije jaren nam het zelf 2 ketens over: Mac Line en Abelsys. In 2015 sprak het bedrijf de ambitie uit om een omzet van meer dan 100 miljoen te behalen. Na de overname van Abelsys telde easy-m 246 werknemers en zo’n 220.000 klanten.