Wegenbouwer Superbeton uit Herselt heeft concrete verhuisplannen. Waar het bedrijf naartoe trekt, wil zaakvoerder Frederik Laeremans nog niet bekendmaken, maar vast staat wel dat de huidige site aan de Blaubergsesteenweg wordt omgevormd tot de kmo-zone Blue Hill.

Met de 30-jarige Frederik Laeremans staat sinds een jaar de 3de generatie aan het roer van het familiebedrijf, dat in 1954 werd opgericht door Florent Laeremans. Aanvankelijk specialiseerde het zich in grond- en wegwerkzaamheden en in betoncentrales. Op het hoogtepunt had Superbeton centrales in Herselt, Schoten, Leuven en Grimbergen en werkten er 150 mensen. In 1987 werd het betonimperium verkocht aan Inter-Beton.

“Van dan af lag de focus volledig op de wegwerkzaamheden”, vertelt Frederik Laeremans. “Met succes, tot de crisis van 2008 de openbare aanbestedingen deed kelderen. Vandaag trekt de markt weer aan, zelfs in die zin dat we onze omzet van 7 miljoen vorig jaar dit jaar willen verdubbelen naar 15 miljoen. Ons orderboekje is al grotendeels gevuld.”

Superbeton heeft 35 mensen in dienst en doet dagelijks een beroep op een 15-tal onderaannemers. Met het vele werk in het vooruitzicht is het bedrijf op zoek naar 15 tot 20 extra medewerkers. De wegenbouwer is actief richting Brussel en tot in West-Limburg. “We willen bewust in onze regio blijven”, zegt Frederik Laeremans daarover.

30-tal kmo-units
Omdat de onderneming vergunningstechnisch niet meer kan groeien op de huidige locatie, is beslist om het 4ha grote terrein om te vormen tot een KMO-zone. “De bouwaanvraag dienen we eerstdaags in. We plannen 2 fases en stellen op dit moment een 30-tal kmo-units voorop. We verwachten een grote interesse omdat er tientallen zonevreemde bedrijven in en rond Herselt actief zijn.” Waar Laeremans dan met zijn betoncentrale en machines naartoe trekt, wil hij nog niet kwijt. “Niet zover van onze huidige locatie beschikken we over een gelijkaardig stuk grond, maar daarvoor moeten we eerst de vergunningen bekomen. In het voorjaar kunnen we meer details bekendmaken.”