Vakantiepark Sunparks Kempense Meren in Mol plaatst bijkomende hekken en poorten om de veiligheid ’s nachts te verhogen. Dat gebeurt ter hoogte van de Put van Rauw. Het park en de gemeenten sloten een akkoord over de uurregeling voor de poorten. Overdag blijven buurtbewoners en recreanten welkom om langs het water te wandelen of te fietsen. ’s Nachts gaan de poorten dicht.

Alle vakantieparken van Sunparks en Center Parcs in binnen- en buitenland zijn volledig omsloten door hekwerk. Dat houdt ongenode gasten buiten en garandeert een veiligheidsgevoel voor de gasten. Dankzij deze afsluiting en de toegangen met automatische slagbomen behoudt elk park ook ’s nachts een volledig zicht op wie het domein betreedt.

Toegankelijkheid behouden
Sunparks Kempense Meren vormde tot op vandaag een uitzondering. Voor 90% beschikt het domein al over een afsluiting. Ook de toegangen voor auto’s zijn uitgerust met automatische slagbomen. Ter hoogte van de oever van de Put van Rauw stond er evenwel geen afsluiting, juist met de bedoeling om een maximale openheid voor buurtbewoners en andere recreanten te garanderen. “Het vakantiepark werkte een voorstel uit waarbij de toegankelijkheid van de oevers behouden blijft, maar waarbij er ’s nachts wel een volledig afgesloten park is”, zegt burgemeester Paul Rotthier.

Begin deze maand starten werkzaamheden om de bestaande afsluitingen over het strand door te trekken tot enkele meters in de Put van Rauw. Aan elke zijde van het domein komt er een brandpoort van 4 meter én een poortje van 1,5 meter voor fietsers en wandelaars. Naast de afsluiting en de poorten investeert het vakantiepark in bijkomende bewakingscamera’s.